Hwa Rangdo

ITF TAEKWON-DO VERENIGING DRONTEN - BIDDINGHUIZEN - ZEEWOLDE

U bevindt zich hier: Home Taekwon-Do De geschiedenis van Hwa Rangdo

aanmelden

HR-logo

De geschiedenis van Hwa Rangdo

 

In de ITF Encyclopedie, derde druk 1993, blz 28, 29, 30 en 31 is het volgende stukje historie over Hwa Rangdo geschreven door de grondlegger van het ITF Taekwon-Do, generaal Choi-Hong Hi. ( 9e Dan) Hierbij de vertaling vanuit het Engels:

"Gedurende de periode tussen 100 jaar voor Christus tot 700 jaar na Christus was het Koreaanse vaste land verdeeld in 3 koninkrijken te weten: Silla, Koguryo en Baek Je. Silla, het kleinste van de 3 Koninkrijken was voortdurend onder invasie van zijn twee grotere en veel krachtiger Noordelijker en Westerse buren. Tijdens het koningschap van Koning Chin Heung, de 24e Koning van Silla , werd door de jonge aristocraten en krijgers een elite officiers corps opgericht die zich "Hwa Rangdo" noemden. Dit krijgers corps in aanvulling tot hun dagelijkse training in speer, boog, zwaard en haak, trainden zichzelf in mentale -en lichamelijke discipline en diverse vormen van hand en voet vechten. Om hun lichamen te harden beklommen zij ruige bergen, zwommen in snel stromende rivieren tijdens de koudste maanden van het jaar en dreven zichzelf zonder medelijden tot voorbereiding op hun taak hun thuisland te kunnen verdedigen.

Om zichzelf een richting en een doel te geven aan hun "ridderschap" stelden zij een 5-punts gedragscode op, ontwikkeld door ’s lands grootste Boeddhistische monnik en wetenschapper genaamd "Won Kang":

  • Wees trouw aan je Koning
  • Wees gehoorzaam aan je ouders
  • Wees eerbaar tot je vrienden
  • Trek nooit terug in een veldslag
  • Dood je vijand op een juiste manier

De krijgers van de Hwa Rangdo werden op het vaste land van Korea, gedurende een veldslag, bekend door hun moed en vaardigheid en dwongen zelfs bij hun grootste vijanden respect af. De kracht die zij ontwikkelden met behulp van hun respect aan de code maakten hen legendarisch. Velen van deze dappere jonge krijgers stierven op het slagveld in de leeftijd van 14 en 15 jaar.

De krijgers van de Hwa Rangdo voegden een nieuwe dimensie toe aan het primitieve hand (Soo Bak-Gi) -en voet (Taek Kyon) vechten door de Hwa Rangdo Principes van de Code te integreren en deze, samen met het nieuwe mentale -en lichamelijke concept, het vechten te evalueren tot een kunst.

De Koreaanse Hwa Rangdo krijgers zouden de voorlopers kunnen zijn geweest van de beroemde Japanse Samoerai krijgers.

Betekenis van de tul Hwa-Rang:
Hwa-Rang is genoemd naar de Hwa-Rang jeugd beweging afstammend uit de Silla Dynasty gedurende de vroege 7e eeuw na Christus. De 29 bewegingen refereren aan de 29e infanterie divisie waar Taekwon-Do zich ontwikkelde tot volwassenheid.

(nb: generaal Choi Hong Hi was generaal en oprichter van de 29e infanterie divisie, genaamd de Vuist-divisie in Zuid Korea vlak na de tweede Wereldoorlog, het was Choi Hong Hi die voor het eerst in de geschiedenis zijn soldaten trainde m.b.v. het Taekwon-Do die hij in de jaren daarvoor ontwikkeld had.)

U bevindt zich hier: Home Taekwon-Do De geschiedenis van Hwa Rangdo